Политика за поверителност

 Задължителна информация

Обща информация

От 25 май 2018г. влиза в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

В качеството си на администратор на лични данни по предоставяне на информационни услуги, Всички Услуги ООД отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно.


Информация относно Администратора на лични данни

  1. Наименование Всички Услуги ООД
  2. ЕИК/БУЛСТАТ :204244672
  3. Седалище и адрес на управление: гр. София , ул, Неделчо Бончев 41
  4. Данни за кореспонденция: гр. София , ул, Неделчо Бончев 41
  5. E-mail: doc@bg
  6. Телефон.: 0879449440
  7. Номер на удостоверение за администратор на личните данни №

Информация относно длъжностното лице по защита на личните данни

  1. Наименование:
  2. ЕИК/БУЛСТАТ :
  3. Седалище и адрес на управление:
  4. Данни за кореспонденция:
  5. Телефон:
  6. Email: 

Информация относно компетентния надзорен орган

  1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон:02 915 3 518
  5. Email: kzld@government.bgkzld@cpdp.bg
  6. Уеб сайт: cpdp.bg

Всички Услуги ООД осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни. 

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

Чл. 1. (1) Всички Услуги ООД  събира и обработва Вашите лични данни във връзка със свързването на клиенти, търсещи услуги и физически или юризически лица, които предлагат услуги и сключване на договори с дружеството на основание чл. 6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679, и по-конкретно въз основа на следното:

  • Изрично получено съгласие от Вас като клиент;
  • Изпълнение на задълженията на Всички Услуги по договор с Вас;
  • Спазване на законово задължение, което се прилага спрямо Всички Услуги ООД;
  • За целите на легитимния интерес на Всички Услуги ООД.

(2) Всички Услуги ООД е администратор на лични данни по отношение на Вашите данни като ползватели на нашите услуги. Спрямо личните данни, които Вие обработвате, използвайки нашите услуги, Всички Услуги ООД действа в качеството си на обработващ лични данни.


Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на Вашите лични данни

Чл. 2. (1) Всички Услуги ООД събира и обработва личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с използването на нашите услуги, сключване на договор с дружеството, както и за записване за участие в нашите събития, включително за следните цели:

  • създаване на профил и осигуряване на пълна функционалност при предоставянето на услугите ни
  • индивидуализация на страна по договора;
  • регистрация на участник в събитие, организирано от Всички Услуги ООД;
  • счетоводни цели;
  • статистически цели;
  • защита на информационната сигурност;
  • обезпечаване на изпълнението на договора за предоставяне на съответната услуга;
  • изпращане на информационни съобщения, съобщения за промени в услугата, препоръки за подобряване на използването на платформата, нови и ъпгрейднати абонаментни планове и др.
  • подобряване и индивидуализиране на услугата чрез предлагане на подходящи за Вас оферти за подновяване, събития и други продукти и услуги, които могат да са от интерес за Вас;
  • предоставяне на техническа поддръжка чрез кол център;
  • публикуване на профили на юридически или физически лица, предоставящи услугил Профилите съдържат описание на дейността, предлаганите услуги, информация за контакт – имейл и телефон и натрупан рейтинг с коментари от клиенти.

 (2) Всички Услуги ООД спазва следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

  • законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
  • ограничение на целите на обработване;
  • съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;
  • точност и актуалност на данните;
  • ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
  • цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

(3) При обработването и съхранението на личните данни, Всички Услуги ООД може да обработва и съхранява личните данни с цел защита следните си легитимни интереси:

  • изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.


Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява Всички Услуги ООД?

Чл. 3. (1) Всички Услуги ООД извършва следните операции с личните данни за следните цели:

  • Регистрация на потребител в уебсайта за търсене или предоставяне на услуги или намиране на клиенти, търсещи услуги – целта на тази операция е създаване на профил, който да бъде свързан с използваната услуга и да управлява съдържанието на услугата през създадения административен панел.
  • Сключване и изпълнение на търговска сделка с клиент или партньор – целта на тази операция е сключване и изпълнение на договор с търговски партньор или клиент и неговото администриране;
  • Изпращане на информационни съобщения – целта на тази дейност е администриране на процеса по изпращане на съобщения до клиентите, които се отнасят до подобрения или промени в платформата и изтичащи абонаментни планове.
  • Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини до клиентите, които са заявили, че желаят да получават;

 (2) Всички Услуги ООД обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:

  • Данни на клиенти, търсещи услуги: Ваши индивидуализиращи данни (име, снимка, електронна поща и телефон)
  • Данни на клиенти предлагащи услуги: Ваши индивидуализиращи данни (име и фамилия, снимка, електронна поща, телефон, адрес и ЕГН само за клиенти, които предлагат услуги като физицески лица)
    • Цел, за която се събират данните:1) Регистрация на потребител; 2) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, включително при изразено желание – за изпращане на бюлетини и рекламни съобщения; 3) Идентифициране на физическите лица, предлагащи услуги; 4) осигуряване на достоверна информация и надеждна услуги на клиентите, които търсят услуги;
    • Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация в платформата между Всички Услуги и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR..
  • Други данни, които Всички Услуги ООД обработва
    • Ваши данни за издаването на фактура на физическо лице – Ако желаете да Ви бъде издадена фактура в качеството Ви на физическо лице, следва да предоставите своя единен граждански номер.
    • Цел, за която се събират данните: Издаване на фактура за извършване на плащания по закупуване на план за използване на платформата.
    • Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация в уебсайта, или при сключването на писмен договор, между Всички Услуги ООД и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.

(3) Всички Услуги ООД не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:

  • разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;
  • генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

(4) Личните данни са събрани от Всички Услуги ООД от лицата, за които се отнасят.

(5) Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.


Срок на съхранение на личните Ви данни

Чл. 4. (1) Всички Услуги ООД съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила ви в уебсайта. След изтичането на този срок, Всички Услуги ООД полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне.

(2) Всички Услуги ООД Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходимо да бъде удължен с оглед изпълнение на целите, изпълнение на договора, с оглед легитимни интереси на Всички Услуги ООД или друго.

(3) Всички Услуги ООД съхранява личните данни, които е необходимо да пази по силата на приложимото законодателство за съответния предвиден срок, който може да надхвърля срока на съществуване на Вашата регистрация.


Предаване на вашите лични данни за обработване

Чл. 5. (1) Всички Услуги ООД може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679.

(2) Всички Услуги ООД Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети организации.


Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните ви данни 

Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни 

Чл. 6. (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от Всички Услуги ООД за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез попълване на формата във Вашия профил или чрез искане в свободен текст.

(2) Всички Услуги ООД може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните чрез Декларация за лични данни.

(3) С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на регистрацията Ви за използване на услугите, Вашият акаунт ще стане неактивен.


Право на достъп

Чл. 7. (1) Вие имате право да изискате и получите от Всички Услуги ООД потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.

(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с него, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

(3) Всички Услуги ООД Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.

(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но Всички Услуги ООД си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.


Право на коригиране или попълване

Чл. 8. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до Всички Услуги ООД на имейл doc@vsichkiuslugi.bg или телефон 0879494900.


Право на изтриване („да бъдеш забравен“)

Чл. 9.(1) Вие имате правото да поискате от Всички Услуги ООД изтриване на свързаните с Вас лични данни, а Всички Услуги ООД има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

  • личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
  • Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
  • Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
  • личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
  • личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо Всички Услуги ООД;
  • личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

(2) Всички Услуги ООД не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

  • за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
  • за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
  • по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
  • за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
  • за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

(3) За да упражните правото си на „забравяне“, Вие следва да подадете искане през опцията във Вашия профил или писмено искане, изпратено до Всички Услуги ООД, както и да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните пред Всички Услуги ООД, като представите Декрларация за лични данни, подписана от Вас, на място в офиса на Всички Услуги ООД или сканирана на имейл doc@vsichkiuslugi.bg за целите на идентификация.

(4) Всички Услуги ООД не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.


Право на ограничаване

Чл. 10. Вие имате право да изискате от Всички Услуги ООД да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

  • оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на Всички Услуги ООД да провери точността на личните данни;
  • обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните Ви данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
  • Всички Услуги ООД не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
  • Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на Всички Услуги ООД имат преимущество пред Вашите интереси.

Право на преносимост

Чл. 11. (1) Вие можете по всяко време да изтеглите данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на платформата на Всички Услуги ООД, директно през Вашия профил или с искане по имейл doc@vsichkiuslugi.bg .


Право на получаване на информация

Чл. 12. Вие можете да поискате от Всички Услуги ООД да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. Всички Услуги ООД може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.


Право на възражение

Чл. 13. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Всички Услуги ООД, които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.


Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

Чл. 14. (1) Ако Всички Услуги ООД установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние Ви уведомяваме без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

(2) Всички Услуги ООД не е длъжен да Ви уведомява, ако:

  • е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
  • е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
  • уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

Лица, на които се предоставят личните ви данни

Чл. 15. С цел свързване на лицата търсещи услуга с тези, които я предлагат и след подадена заявка от Ваша страна чрез формата на запитване в платформата, Всички Услуги ООД предава Вашия имейл и телефон и необходимата информация за Вашето запитване към заявилите интерес за изпълнение на услугата.

Чл. 16. При създаването на профил на предлагащ услуга, следните данните, които предоставяте стават публични на платфармата: имейл и телефон за контакт с Вас; описание на Вашата дейност и опит, Вашата снимка; Вашият адрес на седалище на дейността и населени места, в които извършване услуги; по какъв метод приемате плащания; оценки и коментари от клиенти, за които сте извършвали услуги. Вашите лични данни - единен граждански номер, трите имена, номер на лиценз, диплома или разрешително и контактите на ваши клиенти или партньори, за които

посочени в декларацията за личниданни, която предоставяте на Всички Услуги ООД подписана в офиса на Всички Услуги ООД или сканирана на имейл doc@vsichkiuslugi.bg

Чл. 17. Всички Услуги ООД не прехвърля на външни лица Вашата лична информация, когато това е необходимо за спазване на закона, на правилата на платформата или за защита на правата, собствеността или безопасността както на Всички Услуги ООД, така и на други лица. Информацията за посетителите, която не може да бъде идентифицирана като лична може да бъде предоставена на други страни за маркетинг, реклама или друга употреба.

Чл. 18. Администраторът не извършва трансфер на вашите данни към трети държави.

Други разпоредби

Чл. 19. В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

  1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон:02 915 3 518
  5. Email: kzld@government.bgkzld@cpdp.bg
  6. Уеб сайт: cpdp.bg

Чл. 20. Можете да упражните всичките си права относно защита на Вашите лични данни чрез формите, приложени към настоящата информация. Разбира се, тези форми не са задължителни и можете да отправите исканията си във всякаква форма, която съдържа изявление за това и ви идентифицира като притежател на данните.

Чл. 21. Ако съгласието се отнася за трансфер, Администраторът описва възможните рискове за трансфера на данните към трети държави при липсата на решение за адекватна защита и подходящи средства за защита.

Чл. 22(1). Когато възлагате на Всички Услуги ООД да обработва лични данни на трето лице за целите на използването на услугата, Всички Услуги ООД действа в качеството на обработващ личните данни.

(2). В случаите по ал. 1 Всички Услуги ООД действа единствено по Ваша инструкция като ползвател на услугата и само доколкото може да има контрол върху личните данни, които Вие обработвате. Всички Услуги ООД няма контрол върху съдържанието и данните, които Вие като ползвател на услугата избирате да зареди в профила Ви (включително ако тези данни включват или не лични данни). В този случай Всички Услуги ООД няма роля в процеса на взимане на решение дали ползвателят използва услугата за обработка на личните данни, за какви цели и дали същите са защитени. Съответно, отговорността на Всички Услуги ООД в този случай се ограничава до 1) съобразяване с инструкциите на ползвателя на услугата съгласно договора и общите условия и 2) предоставянето на информация за услугата и функционалностите чрез нейния интерфейс.

 

Политика за използване на бисквитки (Cookie Policy)

Сайтът на Всички Услуги ООД използва бисквитки, които са важни за коректната му работа. Посещавайки нашия сайт, Вие приемате използването на бисквити.

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

Видове бисквитки, които използваме:

  • Задължителни бисквитки

Тези бисквитки са необходими за коректната работа на уебсайта. Например, с тези бисквитки ви показваме информацията на нашия сайт на правилния език и др.

  • Аналитични бисквитки

Благодарение на тези бисквитки ние следим посещаемостта на нашия сайт и можем да анализираме доколко нашите потребители работят лесно с него (бисквитки на Google Analytics). Тези бисквитки не ни дават никаква информация за вашите лични данни. Те ни показват кои страници от сайта ни сте разгледали, дали сте посетили сайта ни през мобилно или десктоп устройство и други анонимни данни. За Google Analytics използваме също анонимизиране на IP адресите посредством _anonymizelp. Максималният период, в който пазим аналитичните данни в Google Analytics е 50 месеца.

  • Функционални бисквитки

Тези бисквитки Ви позволяват да използвате пълната функционалност на сайта ни, да гледате видеата в него, да ни пишете на чата, както и да запомняте предпочитания език, на който да се зарежда информацията на нашия сайт.

  • Бисквитки за прецизно таргетиране

Тези бисквитки съдържат информация за това как сте използвали нашия сайт и могат да бъдат задействани от наши рекламни партньори. Те не съхраняват лична информация. Благодарение на тях няма да ви бъде показвана информация, която е нерелевантна за вас. Това са динамични бисквитки на Facebook, Google, Adform, Adwise и др.

Настройките на бисквитките, които получавате от нашия сайт, можете да направите в браузъра, който използвате. Имайте предвид, че ако ограничите някои видове бисквитки, е възможно сайтът ни да не работи напълно коректно и да не можете да използвате пълните му функционалности.

 

Какви мерки за сигурност сме предприели в Всички Услуги ООД по отношение сигурността на личните данни, които съхранявате на нашата инфраструктура?

Сигурността на всеки тип информация, включително и лични данни, намиращи се на нашата инфраструктура е приоритет за нас като компания. Сигурността е нещо, с което не можем да си позволим компромиси. 
Освен че положихме всички усилия, за да отговорим напълно на новия регламент за защита на личните данни, преди три години внедрихме изцяло нова, разработена от нас, система за сигурност на цялата ни инфраструктура – SH Protect. Тя работи на няколко нива и всеки ден блокира десетки хиляди опити за компрометиране на клиентски сайтове и клиентска информация, включително и лични данни. 
Всеки ден добавяме в нея нови правила и се грижим информацията на нашите клиенти да е защитена на най-високо ниво. 
Също преди три години внедрихме цялостна система за защита от DDoS атаки. Системата за защита от DDoS засича 95% от познатите типове DDoS атаки и непрекъснато се актуализира спрямо новорегистрираните атаки. 
С всички тези действия блокирахме и продължаваме да блокираме стотици хиляди опити годишно за злонамерени действия към информацията, която клиентите съхраняват на нашите сървъри.