ОТНОВО НА УЧИЛИЩЕ – КАК ДА ИЗБЕГНЕМ СТРЕСА?

36228.08.17

Лято, море, почивки, безгрижие за децата и за вас?!? Даааа, но края на това безгрижие приближава. 15 септември идва с радостите, но и с грижите. Добрата организация и тайминг сутрин и вечер е жизнено важен. Пазаруване на учебници, раници, тетрадки, моливи, униформи, дрехи, маратонки… да тази еуфория ще премине за 2 седмици. 


Сега предстоят по-трудните задачи:

- Намирането на подходящ езиков курс за детето, да е на подходящо място и в подходящо време, учителите да са добри. 

- Спорт – трябва детето да има движение – не може от стол на стол да му минава ежедневието – какъв да е, къде да е, кога?

- Вашия наследник има и талант в рисуването – всеки, който е виждал негови рисунки ви пита, водите ли го на допълнителни уроци – НЕ, но се замисляте дали да не го направите наистина;

- А всъщност това, което ви терзае най-много е математиката. Миналата година се справихте в къщи, с доста нерви и усилия, но тази по-скоро ще се наложи да потърсите учител за частни уроци…

Да, повечето родители имат подобни терзания, като теб и не, не преувеличаваш с тревогите, всяка майка ги мисли тези неща. Сега си планираш колко часове и дни ще прекараш в ровене в интернет, писане на съобщения в специализирани сайтове за обяви, уроци, изпращане на мейли с обяснения, какво търсиш и множество отговори, в които не ти допада мястото, деня или часа. Десетки разговори по телефона в офиса, а колегите ти вече няма да издържат, ако чуят за 14-ти път какъв курс по английски търсиш! И в крайна сметка пак ще направиш компромис с нещо, което ще ти коства цяла година, ранно ставане уикенда например.