Иво Петрунов: Приятно съм изненадан от професионалния подход.

46409.01.17

Днес ще ви запознаем с Иво Петрунов, юрист по образование, по настоящем - треньор и управител на фитнес клуб «Алпина». Вижте какво разказа той за себе си, за клуба и за клиентите:

Иво, ще се представиш ли кратко за VsichkiUslugi.bg?

 Здравейте, казвам се Иво Петрунов и съм собственик на фитнес, който съм наследил от моя ментор в културизма Стоян Качов. Той е дългогодишен майстор на спорта с множество награди и постижения. Бил е деятел и съдия на международни и републикански събития за културизъм. За съжаление времето не прощава на никого и с напредването на годините, за него е все по-трудно да се върне във фитнеса и да продължава да води тренировки. Затова той предостави тази възможност на мен. А аз се опитвам да следвам неговите съвети и примери.

От колко време се занимаваш с фитнес?

Аз лично се занимавам с фитнес повече от 20 години. Разчитам на натрупания през годините опит, който не е малко и най-вече на съветите, които съм взимал през годините от моя ментор.

Това работа или призвание е за теб ?

По-скоро това е призвание за мен! По образование съм завършил право в Софийския университет, но след няколко години работа, установих, че това не е моето призвание. Сега съм изцяло отдаден на фитнеса и спорта. Тренирам всеки ден заедно с клиентите, което прави по 12 часа дневно.

Разкажи ни повече за фитнес клуба:

Той е основан преди 15 години, като идеята му не е да бъде само място, където хората да идват и да си тръгват, а място, където да споделяме общи интереси и да завързваме контакти. Затова към фитнеса има клуб, където много от трениращите членуват, включително и аз. Опитваме се да организираме събития извън София. Най-често ходим по планините и правим преходи. Самото име на клуба го показва - “Алпина”. Освен това, когато създавахме фитнеса, единственото място за спорт беше спортната палата. Искахме да направим зала в центъра на София, където да могат да се осигурят условия за трениране на хората, а не да се използват стари и амортизирани уреди. Затова избрахме и тази интересна локация.

С какво твоят фитнес се отличава от останалите ?

Тук имаме индивидуален подход към всеки клиент. Не даваме шаблонни фитнес програми, а наблюдаваме как всеки един клиент се чувства в залата и се опитваме да акцентираме върху силните му страни, за да могат постепенно слабите, да се превърнат в преимущество. Мисля, че индивидуалния подход е основното, което ни отличава от останалите фитнеси. 


Как успяваш да мотивираш хората да тренират?

Мотивацията е ежеминутна! Тя е по време на цялата тренировка. Голям принос за мотивацията има самия инструктор, който стои плътно до трениращия и се опитва да „изстиска“ последната капка от него. Но най-мотивиращото, когато напуска пределите на залата, клиентът чувства удовлетворение, най-вече от самата тренировка .

Опишете хората, които посещават залата?

Хората, които посещават залата са от ученици до хора в пенсионна възраст. Имаме широк диапазон от клиенти, които търсят различни неща. Някои искат да станат здрави и силни, други тренират за здраве и тонус, трети идват, за да разпуснат след работа, а четвърти го правят преди работа, за повече енергия.

Как привличаш нови клиенти?

За сега се разпространяваме от уста на уста. Или по точно, всички доволни клиенти, споделят на техните приятели, а те на техните приятели. Идеята е, че тренировките при нас са винаги ефективни и това се отразява на тялото. Промяната във визията на самите клиенти е реклама и по този начин се стимулират и всички около тях, като обкръжение. Сега дори имаме цели семейства, които посещават фитнеса.  


Какви са очакванията ти от VsichkiUslugi.bg

Приятно изненадан съм от професионалния подход на платформата и на екипа на VsichkiUslugi.bg. Виждам една модерна визия на сайта, нещата се прецизират, за да може не само клиентите ви, а и хората, които предлагаме услугите да ползваме тази платформа, която е много интересна. Според мен ще върши работа занапред във връзка с типа услуга, която аз предлагам. Ще я ползвам и като клиент, да потърся услуга от vsichkiuslugi.bg, това е начинът. Мисля, че добре се справяте! Този професионален подход ще помогне и моят бизнес да извлече дивиденти!