Есенно обновяване

17612.09.17

Кой е казал, че само пролетта е времето за ново начало? Нищо подобно! Есента е страхотен сезон за рестарт. За кариерата, за тялото, за дома. Ето няколко идеи:

- За кариерата – предизвикайте себе си с нови езикови умения


Сега е идеалното време за езикови курсове. Още сте под влиянието на летните емоции, а дните са дълги. Това е моментът да се запишете на отдавна отлаганите езикови курсове. Вече почти не остана сфера, в която владеенето на езици да не е задължително. Само степента е различна. Вие перфектни ли сте в нивото, което ви е необходимо? Ако имате дори и малко съмнение, не се колебайте да подсилите знанията си. Дали курсът ще е само опреснителен, дали ще е за подобряване на говорните умения, за усъвършенстване на правописа, за овладяване на следващо ниво или пък за научаване на втори, трети или следващ чужд език… опциите са много. Вие знаете коя е необходимата за вас. Изучаването на чужд език е чудесна тренировка за ума и безценна инвестиция в кариерното развитие.


- За тялото – спорт и след плажа


Да, лятото свърши, а банските ще чакат до следващия юни. Не изпускайте обаче момента да задържите, че и да подобрите лятната си форма. Докато все още сте пълни с енергия, подарете си приятно физическо натоварване. Есента е перфектният сезон за това. Килограмите за сваляне са възможно най-малко, а и те не са основната мотивация да посетите спортната зала. Причината да го правите, е, да се чувствате добре. А, нямайте съмнение, веднъж създали си полезния навик да спортувате, не само ще се усещате по-добре в кожата си и ще привличате повече одобрителни погледи, а и ще усетите колко голяма нужда сте имали от това, без дори да си давате сметка. И най-важното – ще бъдете по-здрави! Само остава да откриете вашия спорт: фитнес, зумба, плуване, танци, спининг


- За дома – ремонтите не са закъснели


Макар летните месеци да имат славата на най-подходящи за ремонт, повечето фирми в тази област твърдят, че през есента имат най-много работа. Така че, ако и вие сте сред тези, които са предпочели да използват лятото за почивка, отлагайки освежаването на дома за есента, имате много съмишленици. Така де, няма нужда от бързане. Дните все още са достатъчно дълги и топли, за да има време за всичко. Имате ли вече проект? Дa подновите стените на стаите с нов цвят или нови тапети, да смените подовите настилки, да направите банята по-модерна или пък да освежите стаята на децата по случай новата учебна година? Развихрете въображението си!


- Есенно почистване