Бъдни вечер вече чука на вратата!

48120.12.16

Бъдни вечер вече чука на вратата, а вие имате още куп неща, който не сте успели да свършите. Не се притеснявайте, ние идваме на помощ с кратък списък на всичко най-важно, което трябва да направите преди Дядо Коледа да е влязъл през комина.


Ето ги и тях:


1. Пазаруването

Това може и да ви звучи глупаво. Все пак Коледа се свързва с много пазаруване, кой би забравил? Но не това е въпроса. Тук важното е, не да забравите да купите подаръци, а да не забравите да купите нещо за себе си. В повечето случаи излизаме с дълъг списък от покупки, в който сме включили един куп изненади за семейството и приятелите си, но сме забравили за себе си. Помислете с какво искате да сте облечени в Коледната нощ. Имате ли подходяща рокля, костюм или обувки. Изненадайте роднините си не само с куп подаръци, но и със страхотна визия. 

Друго нещо, което често забравяме, са опаковъчни материали. Толкова често се случва денят преди Коледа да се сетим, че нямаме хартия или пликове, където да сложим подаръците. Не правете тази грешка и тази година, подгответе се предварително и добавете това към списъка с покупки.


2. Коледната украса

В днешно време всички сме много ангажирани, затрупани със задачи и често забравяме малки неща. А именно да вкараме топлота и уют в дома си. Не чакайте денят преди Бъдни вечер, за да сложите Коледната елха. Направете го още утре! Колкото по-рано отидете на пазар за коледно дръвче, толкова по-голям избор ще имате. А колкото по-рано сложите коледната украса, толкова по-дълго ще й се наслаждавате.


3. Подгответе Коледни картички

Помислете за всички приятели и роднини, които живеят в друг град или дори друга държава. Зарадвайте ги с ръчно направени коледни картички, пълни с пожелания. Какво по-хубаво от стария романтичен начин да зарадваш някого, като му изпратите истинска коледна картичка, подписана ръчно от вас.


4. Започнете подготвянето на коледната трапеза

Колко постни ястия ще сложите тази година на трапезата за Бъдни вечер? 7, 9 или 11? А знаете ли всички рецепти? А напазарувахте ли?

Всички знаем колко голяма е лудницата в навечерието на Коледа по магазините. За да си спестите всичко това, започнете да се подготвяте от рано. Направете списъка с покупки още днес. Така ще имате 2-3 дни, за да го прегледате обстойно. Отидете в най-големия супермаркет и напазарувайте спокойно поне 2-3 дни преди Коледа. Разпечатайте всички рецепти, по които ще готвите. Подгответе се предварително като сготвите едно или две от ястията, който ви се струват най-сложни. Направете заготовки още от предния ден. Посрещането на целият род вкъщи, винаги е голямо напрежение. Може поне да си спестите паниката около готвенето.


5. Почистете

Ако ще каните много хора и роднини, които виждате само един или два пъти в година, то задължително трябва да почистите цялата къща. Не им давайте повод да ви обсъждат. Изчистете предварително. Не се притеснявайте, ако нещо се изцапа. Във всеки случай, повторното му почистване ще ви отнеме много по-малко време.6. Погрижете се за себе си

След като сте купили всички подаръци, украсили сте, почистили сте и сте подготвили предварително за празничната вечеря, то идва момента, когато трябва да се погрижите и за себе си. Ако не сте сетили за това предварително, то 1-2 дни преди Коледа ще е вече късно. Всички салони и студия работят с пълни капацитети по празниците. Затова не забравяйте да си запазите час предварително за маникюр, прическа или епилация. Помислете за това още от сега, за да не останете разочаровани в последния момент.